Kawaii ko ni wa tabi wo saseruyo

Moikka!

Olen Mikko, 29-vuotias aikidon harjoittelija Kuopiosta. Tässä blogissa haluan jakaa kanssanne ajatuksiani ja odotukseni tulevasta matkastani Japaniin. Pian suuntaan kohti nousevan auringon maan kiehtovaa kulttuuria ja aikidon syntysijoja neljän viikon mittaiselle matkalle, joka taitaa olla täynnä oppimista, harjoittelua ja unohtumattomia kokemuksia.

Aikido on ollut osa elämääni aktiivisesti vuodesta 2017 lähtien, ja olen saanut oppia ja harjoitella lajin parissa niin Turussa kuin Kuopiossakin. Graduoin 1. danin vuonna 2022. Erityisesti pääopettajieni Petteri Silenius shihanin ja Timo Kiviharju shidoinin johdolla olen päässyt syventämään ymmärrystäni aikidosta ja kehittymään aiki-polulla. Nyt, täyttäessäni pian 30 vuotta, koen olevani valmis seuraavalle askeleelle harrastuksessani, ja päätin juhlistaa syntymäpäivääni matkalla Japaniin. Matkani ajankohta on 26.5.-21.6.2024.

Pampas goes Savo - ystävyysleiri Kuopiossa 2024. Heittojen tapailua.
Tori Mikko Sipilä 1. dan, uke Janne Westerlund 3. dan.

Matkaani Japaniin motivoi halu kehittyä aikidossa sekä oppia lisää lajin syntyjuurilta. Aion harjoitella intensiivisesti 5-6 päivää viikossa ja vierailla muutamilla eri dojoilla, mukaan lukien legendaarisella Hombu dojolla. Odotan innolla erityisesti Doshun ja Dojo-chon harjoituksia, sekä vierailuja Kobayashi-senseiden ja Igarashi-sensein dojoilla. Haluan omaksua japanilaisen harjoittelutyylin ja oppia uusia näkökulmia ja tekniikoita, joita voin viedä mukanani takaisin Suomeen.

Japanin matkallani aion myös tutustua maan mielenkiintoiseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Haluaisin vierailla esimerkiksi Osakassa ja tutustua Japanin historiaan, oppia japanilaista tapakulttuuria ja tyyliä ajatella. Tokiossa aion luonnollisesti kiertää erilaisia nähtävyyksiä ja uppoutua kaupungin monipuoliseen tarjontaan.

Vaikka odotankin innolla intensiivistä harjoittelua ja uusia oppimiskokemuksia, odotan myös yksin matkustamisen tarjoamia hetkiä ja niitä erikoisiakin hetkiä, joita matka vieraaseen maahan tuo mukanaan. Suomeen palattuani tahdon jakaa oppimiani asioita ja kokemuksiani muiden harjoittelijoiden kanssa järjestämällä leiripäivän Kuopiossa - ja toki viikkoharjoituksissa myös.

Tämä matka Japaniin merkitsee minulle paljon. Se on lahja itselleni, tilaisuus oppia ja kasvaa sekä harjoittelijana että ihmisenä. Odotan innolla kaikkea, mitä matkani tuo tullessaan, ja jaan mielelläni kanssanne matkani aikana koettuja kokemuksia ja oivalluksia. Lähdetään siis yhdessä tälle matkalle!

Mikko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Narau yori narero

Senri no michi mo ippo kara