Ku areba raku ari

Moi taas! 

Pari päivää vierähtänyt viime kirjoituksen jälkeen, joten kerrataanpa, mitä viime päivinä on tapahtunut. Torstaina suuntasin ilta-aikidoon ja harjoitukset ohjasi Hombun opettaja Yukimitsu Kobayashi shihan (7. dan). Kobayashi on melko yleinen sukunimi, joten todennäköisesti hän ei ole ainakaan suoranaisesti sukua sille Kobayashin suvulle, jolla kävin vierailemassa. Harjoitukset olivat hyvät ja opettavaiset, ei siitä sen enempää.

Perjantain treenit ohjasi Shoji Seki shihan (8. dan). Seki-senseillä oli myös todella hyvä opetustyyli, hän opetti teknisiä asioita ja kävi kiertämässä porukoiden luona ja tekemässä tekniikkaa halukkaille. Ei tarvinnut välttämättä itse paahtaa ihan koko treeniä täysillä, kun sai hetkittäin myös vain seurata. Minulla oli tässä keikossa parina eräs aikidon valkoisen vyön omaava henkilö, mikä on Hombulla harvinaista, siellä on lähes kaikki hakamallisia. Hänellä oli kuitenkin tietynlaista voimaa, liikkuvuutta ja päättäväisyyttä, vaikka tekniikka ei ollutkaan ihan 100 % juuri oikein. Keikon jälkeen selvisikin, että hän on muay thai -ammattilaisottelija ja siinä sivussa kokeilee aikidoa ja judoa. 

Aikidon lisäksi tuli vierailtua Japanin Punaisen Ristin keskustoimistolla. Tutustuimme kansallisen yhdistyksen historiaan ja pidimme pienen esitelmän heidän pyynnöstään Suomen Punaisesta Rististä. Mukavaa porukkaa yhteisen aatteen alla. Käytiin myös illalla Ilmarin kanssa tutustumassa Tokion yöelämään. Kohteeksi valikoitui Shinjukussa sijaitseva WARP, joka on neljäosainen yökerho ihan kaupungin ytimessä. Porukkaa oli hullun lailla ja musiikki aivan liian kovalla, joten lähdimmekin kohtuullisen aikaisin jo (kirjaimellisesti) kebabkioskin kautta nukkumaan.

Tänään ohjelmassa on kengaku. Ai mikä? Aikidon kontekstissa kengaku viittaa harjoitusten seuraamiseen sivusta oppimistarkoituksessa, jolloin oppilas voi tarkkailla tekniikoita ja opetusmenetelmiä. Tämä auttaa ymmärtämään syvemmin aikidon liikkeitä ja periaatteita ennen niiden omaa harjoittelua. Käytännössä menen siis seuraamaan harjoituksia niihin itse osallistumatta. Tämä tarjoaa mahdollisuuden oppia niin, että voi itse pitää välipäivän harjoittelusta. Seurattavat harjoitukset ohjaa Shigeru Sugawara shihan (7. dan). 

Kuten viime kirjoituksessa jo ennakoin, huomenna sunnuntaina onkin luvassa kolmen tunnin aikidoseminaari Hombulla. Seminaarin ohjaa Hiroshi Tada shihan (9. dan). Seminaarista ja senseistä kerronkin lisää sitten seuraavassa kirjoituksessa. 

Mikko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kawaii ko ni wa tabi wo saseruyo

Narau yori narero

Senri no michi mo ippo kara