Masakatsu agatsu

Moikka taas ja terveisiä kotimatkalta! Tähän alkuun totean, että vaikka tämä matkani on päätöksessä, tulee tähän blogiin vielä 1-2 kirjoitusta tässä viikon aikana. Teen koontia ja "lessons learned" ym. tästä matkasta, joten jos aihe kiinnostaa, kannattaa vielä hetki seurata.

Hakone

Aloitetaan tällä kertaa muista kuin treeniasioista. Kuten viime kirjoituksessa lupailin, keskiviikkoaamuna nappasimme junan kohti Hakonea. Hakone on kaupunki Japanissa, Kanagawan prefektuurissa, joka tunnetaan erityisesti kauniista maisemistaan ja kuumista lähteistään. Se sijaitsee Fuji-Hakone-Izu-kansallispuistossa ja on suosittu matkakohde. Hakone tarjoaa monia nähtävyyksiä, kuten Ashi-järven, Hakone Shrine -pyhäkön ja Hakone Open-Air Museum -taidemuseon. Lisäksi alueella on mahdollisuus nauttia kauniista näkymistä kohti Fuji-vuorta. Alue on myös vulkaaninen. Hakonen tulivuori on osa Fuji-Hakone-Izu-kansallispuistoa ja se on vulkaanisesti aktiivinen alue. Hakonen tulivuori koostuu useista vulkaanisista rakenteista, joista tunnetuin on Owakudani-laakso, joka on syntynyt viimeisen suuren purkauksen seurauksena noin 3000 vuotta sitten. Owakudani on tunnettu kuumista lähteistään ja rikkilähteistään, joista nousee jatkuvasti höyryä ja kaasua. Alueella voi nähdä aktiivista vulkaanista toimintaa ja siellä on myös mahdollisuus keittää munia vulkaanisesti kuumennetussa vedessä, mikä on suosittu turistinähtävyys. Hakonen tulivuori on tarkkaan valvottu aktiivisuutensa vuoksi ja alueella on asetettu turvallisuustoimia mahdollisten purkausten varalta. Alueella liikuttiin junien lisäksi mm. gondolihissillä ja vuoristojunalla. Todella upea paikka, suosittelen!

Viimeinen päivä Hombulla, Dojo-chon keikon jälkeen

No, jospa tässä välissä palataan aikidoon. Keskiviikkoaamuna ennen Hakoneen lähtöä osallistuin Hiroyuki Namba shihanin (7. dan) harjoituksiin. Hän oli erittäin hyvä, analyyttiseksikin voisin häntä sanoa. Häneltä oppi paljon kehon mekaniikasta. Suositus myös hänen opeilleen! Tosin voisin kyllä suositella suurin piirtein joka ikistä Hombun opettajaa. Torstaiaamun keiko oli taas taattua Dojo-cho laatua, eli Waka-Sensei Mitsuteru Ueshiba oli viimeinen Hombun opettaja, jonka opissa kävin. Molempien Ueshiba-senseiden tekemistä on aina upea katsoa, sillä se on aina niin selkeää ja suoraviivaista. Tulee mieleen se aikido-meemi, jossa on kaksi kuvaa: toisessa lukee "sensei" ja siinä on selkeät ja suorat askeleet, ja toisessa lukee "not sensei" ja askeleet pyörivät ja sipsuttavat miten sattuu. 

Nippon Budokanilla järjestetään mm. vuosittainen All Japan Aikido Demonstration

Viimeiseen Tokio-päivään torstaina mahtui aamutreenien lisäksi Tokion keisarillisen palatsin puutarha, Tokion modernin taiteen museo ja pieni rentoutuminen kylpylässä. Illalla olikin lähtö sitten kohti Tokio-Naritan lentokenttää ja yölennolla Suomeen. Lentäminen kohti aamuaurinkoa oli hieno kokemus. 

Keisarillisen palatsin ympäröivää puutarhaa

Mutta hei, nyt vietetään juhannusta! Palataan vielä niiden lupaamieni 1-2 kirjoituksen kanssa asiaan - ja jos on jotain kysyttävää tai kommentoitavaa, niin saa laittaa tulemaan!

Mikko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kawaii ko ni wa tabi wo saseruyo

Narau yori narero

Senri no michi mo ippo kara