Sannin yoreba monju no chie

Terve taas! Täällä aurinkoinen keskiviikkopäivä kääntyy kohti iltaa, kun tätä kirjoittelen. Suomeen verrattuna täällä muuten ilta pimenee hyvin nopeasti, ikään kuin joku sammuttaisi valot.

Viime kuuleman jälkeen olen käynyt Hombulla Takeshi Kanazawa shihanin (7. dan) treeneissä sekä nyt tänään Aikido Kobayashi Dojolla Kodairassa. Kanazawa-sensei oli myös hirmu hyvä opettaja, sillä Hombulle ominaisen vauhdikkaan treenaamisen lisäksi hän myös näytti ja ohjasi hyvin harjoitusten aikana. Nämä harjoitukset jäävät lämpimästi kyllä mieleen.

Enemmän kerrottavaa on kuitenkin tänäisestä vierailusta Kodaira Dojolle. Sinne pääseminen vaati ensin hieman matkustamista, sillä ensin piti kävellä hotellilta n. 1 km ja matkustaa sitten junalla n. 30 min matka Kodairan asemalle. Asemalta Kodaira Dojolle oli vielä noin 1,5 kilometrin kävely. Aurinko paahtoi muuten siihen malliin, että tiesi kävelleensä. 

Harjoitusporukka Kodaira Dojolla. Keskellä soshihan.

Yasuo Kobayashi soshihan (8. dan) on Aikido Kobayashi Dojon perustaja ja O'Sensei Morihei Ueshiban entinen uchideshi. Hän on monen nykyisen aikido-opettajan opettaja ja myös Suomessa arvostettu sensei. Sain Petteri Silenius -senseiltä suosituksen mennä Kobayashi-sensein vieraaksi - ja onneksi sain! Kodaira Dojo on Kobayashi-sensein kotitalo. Aikido Kobayashi Dojon Dojo-cho on hänen poikansa Hiroaki Kobayashi shihan (7. dan). Tänään harjoituksista vastuussa oli Yasuo Kobayashi -sensei itse ja monista käytännön asioista vastasi Yuji Kasahara shidoin (5. dan).

Hupailua Kasahara-sensein ja Konstamikon kanssa

Tunnelma Kodaira Dojolla oli upea - siis samaan aikaan rento ja huumorintajuinen, mutta myös opettavainen ja aikidoa kunnioittava. Harjoittelijoilla oli hyvä treenaamisen henki. Keikon jälkeen saimme Konstamikon kanssa esittäytyä ja kertoa terveiset Suomesta. Annoimme sekä Kobayashi- että Kasahara-senseille pienet tuomiset Suomesta, minkä jälkeen joimme teetä yhdessä. Lisäksi saimme kirjoittaa vierailijoiden vieraskirjaan, mikä oli hauska lisä. Totean nyt vielä, että oli hauska yhteensattuma, että treeneissä oli mukana Noriko Ujiie senpai, joka oli 2010-luvun alkupuolella Suomessa Petteri Silenius -sensein uchideshinä.  

Tokion kansallismuseo

Huomenna ja ylihuomenna jatkuu treenit Hombulla, lauantaina kaverini Ilmari saapuu Tokioon ja sunnuntaiaamuna onkin sitten matka Kazuo Igarashi shihanin (8. dan) Hashimoto Dojolle. Sinne on vielä vähän pidempi matka kuin Kodaira Dojolle, joten lähteä täytyy jo aikaisin.

Uenon eläintarha

Ja mainitsen nyt taas muista turistihömpötyksistä tähän loppuun! :) Tässä välissä olen ehtinyt vihdoin tutustua Sushiro-ketjuun, joka tarjoaa siis sushia liukuhihnatarjoiluna pöytään. Lisäksi kävin Akihabaran alueella katsomassa anime- ja teknologiajuttuja, Uenon eläintarhassa ja Tokion kansallismuseossa. Ensi viikolla on tarkoitus lähteä käymään Kiotossa ja Osakassa, sitä odotan kovasti.

Kivoja kesäpäiviä sinne Suomeen!

Mikko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kawaii ko ni wa tabi wo saseruyo

Narau yori narero

Senri no michi mo ippo kara