Ten wa mizukara tasu kuru mono o tasu ku

Moikka! Ja terveisiä lennolta Osaka-Kansain lentokentältä Tokio-Hanedalle!

Parin päivän pikavisiitti Osakaan ja Kiotoon on nyt takana, mutta ensin pari sanaa tätä edeltäneistä aikidoharjoituksista. Maanantaina kävin kuitenkin Terumasa Hino shihanin (6. dan) harjoituksissa, jotka olivat kyllä oikein hyvät! Hino-sensei oli helposti lähestyttävä, taitava ja lämminhenkinen. Hän kävi tekemässä minulle tekniikkaa ja kehui ukewazaani, mikä on näin länsimaiselle taapertajalle aika kiitollinen toteamus. Tiistaina aamutreenit piti olla Dojo-chon ohjaamat, mutta Waka-Sensein ollessa Euroopassa opetusmatkalla harjoitukset ohjasikin Doshu. En valita yhtään, oli hyvät harjoitukset ja Doshu kävi taas pari sanaa vaihtamassa. Minulla oli myös hyvät harjoitusparit, ja kuten Konstamikko on pariin kertaan sanonut, niin vähintään puolet treenien "hyvyydestä" tuleekin parista.

Pikaisen aamupalan jälkeen tiistaiaamuna suunta olikin sitten Tokio-Hanedan lentokentälle ja sieltä tunnin lento kohti Osaka-Itamin lentokenttää. Osaka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki ja merkittävä talouden ja kulttuurin keskus. Se sijaitsee Honshūn saarella ja on tunnettu vilkkaasta kaupunkielämästään, herkullisesta ruoastaan ja ystävällisistä asukkaistaan. Osaka-päivä koostui isolta osin Universal Studios Japanista ja siellä erityisesti aikaa kului The Wizarding World of Harry Potterissa. Oli upea kokemus ja kuulemani mukaan aika samanlainen kuin Floridan vastaava. Illalla suuntasimme Osakan linnalle. Osakan linna on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Rakennettu alun perin 1500-luvulla, linna on kokenut useita uudelleenrakennuksia ja restaurointeja. Se on merkittävä historiallinen kohde, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin ja kauniin puiston, joka on erityisen suosittu kirsikankukkien aikaan keväällä. Illalla juna vei Kiotoon ja siellä suoraan hotelliin. Yli 20 000 askeleen (+ se aamuinen keiko) jälkeen suihku ja sänky oli erittäin kaivattu yhdistelmä. 

Keskiviikko olikin sitten Kioton ja Naran päivä. Kioto on historiallinen kaupunki, joka toimi Japanin pääkaupunkina yli tuhannen vuoden ajan aina vuoteen 1868 saakka. Se on tunnettu hyvin säilyneistä temppeleistään, pyhäköistään ja perinteisistä puurakennuksistaan sekä kauniista puutarhoistaan. Kioto on myös kuuluisa perinteisistä kulttuuritapahtumistaan, kuten geishaperinteestä ja teeseremonioista. Kiotossa ehdimme käydä kolmessa varsinaisessa nähtävyydessä: Nijon linna on historiallinen linna, joka rakennettiin Tokugawa Ieyasun toimesta vuonna 1603. Se koostuu kauniista puutarhoista, vallihaudoista ja upeasti koristelluista palatsirakennuksista, joista tunnetuin on Ninomaru-palatsi. Kinkaku-ji, tunnetaan myös Kultaisena paviljonkina, on Zen-buddhalainen temppeli, jonka yläkerrokset on päällystetty lehtikullalla. Temppeli sijaitsee kauniin lammen rannalla, ja se on yksi Kioton tunnetuimmista ja valokuvatuimmista nähtävyyksistä. Fushimi Inari-taisha on tunnettu shintolainen pyhäkkö, joka on omistettu riisin ja sadonkorjuun jumalalle Inarille. Pyhäkkö on kuuluisa tuhansista kirkkaanpunaisista torii-porteistaan, jotka muodostavat polkuja pyhäkön alueelle ja Inari-vuorelle.

Kiotosta suuntasimme junalla Naraan. Nara on historiallinen kaupunki, joka toimi Japanin ensimmäisenä pysyvänä pääkaupunkina 700-luvulla. Se on tunnettu monista UNESCO maailmanperintökohteistaan, kuten Tōdai-ji-temppelistä, jossa sijaitsee maailman suurin pronssinen Buddha-patsas. Nara on myös kuuluisa Nara-puistosta, jossa vierailijat voivat nähdä satoja vapaana kulkevia peuroja, joita pidetään pyhinä eläiminä. Ja niitä peuroja muuten riitti!

Loppuviikon suunnitelmiin kuuluu pyykinpesun ja vapaa-ajan lisäksi luonnollisesti aikido. Ohjelmassa on muun muassa Hombun ainoan 9. danin seminaari sunnuntaina. Siitä ja monesta muusta sitten lisää seuraavissa teksteissä.

Mikko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kawaii ko ni wa tabi wo saseruyo

Narau yori narero

Senri no michi mo ippo kara